Dankzij mijn idee om een slimme brievenbus te maken, keek ik heel erg uit om aan project 1 te beginnen. Dit was vooral omdat ik het zelf een goed idee vind en het zelf in mijn eigen dagelijkse leven zou willen gebruiken. Maar ik wist natuurlijk maar al te goed dat er heel veel werk ging zijn aan mijn project. Dus wou ik zeker niet achterlopen op deadlines of onnodig tijd verliezen.

Voorbereiding op projectweken

Ik wou dus goed voorbereid zijn. Dus ben ik begonnen met op tijd eens te kijken wat er allemaal moest gedaan worden. Voor dat de eerste week van de projectweken was begonnen, had ik al eens een To Do-lijstje/planning gemaakt op papier voor week 1. Zo kon ik mooi zien wat er minstens in week 1 moest gerealiseerd zijn, want goed voorbereid zijn is al het halve werk.

Projectweken: week 1

De eerste week was ik met goeie moed begonnen, alles verliep goed en ik wist perfect wat ik moest doen dankzij mijn To Do-lijstje. Alleen zat ik voor het eerste toermoment een beetje vast met mijn Pycharm die wat aan het tegenwerken was. Maar dit probleem was al direct op het toermoment opgelost dus ik kon direct mijn het achtergelopen werk inhalen.

Projectweken: week 2

Voor week 2 had ik dus weer een kleine ToDo/planning gemaakt. Dit was ook de vlotste week voor mij. Tijdens het eerste toermoment zat ik achter op schema, maar tijdens het tweede toermoment in de tweede week zat ik al terug goed op schema.

Projectweken: week 3

Tijdens de laatste week heb ik toch een tandje moeten bijsteken omdat ik de vorige week nogal het gevoel had dat ik bijna ‘klaar’ was (wat uiteraard niet zo was). De technische kant van mijn project was zo goed als klaar, dus het was vooral de documentatie die ik nog moest afwerken.

Als ik nu al terugkijk op project 1 weet ik al zeker dat ik heel veel heb bijgeleerd, niet alleen op technisch vlak maar ook vooral op vlak van voorbereiding en planning. Plannen was bij in het verleden niet echt een gewoonte en leefde soms van dag tot dag. Maar omdat ik echt wou dat mijn project zeker goed zou lukken, ben ik begonnen met een planning te maken en voorbereid aan het werk te gaan.

De onderstaande link verwijst u naar mijn project

https://www.instructables.com/id/Smart-mailbox-1/