Om aan project 1 te starten, moet je natuurlijk een idee hebben wat voor projectje je wilt realiseren. Ik wou graag iets maken wat voor mijzelf en misschien zelf voor andere mensen zou nuttig zijn. Dus ik wou met iets origineel komen, maar ik had totaal geen inspiratie.

” Ik wou graag iets maken wat voor mijzelf en misschien zelf voor andere mensen zou nuttig zijn. “

Dus ik dacht dat ik in de loop van de tijd wel een idee zou krijgen voor een project. Door in het dagelijkse leven problemen tegen te komen en daar een oplossing voor te vinden. Maar dit werkte niet want je gaat natuurlijk niet 24/7 aan je project zitten denken.

Een paar weken later herinnerden ze ons nog eens tijdens de theorieles van project 1, dat we stillaan toch al een idee moesten hebben van wat we gingen verwezenlijken. Toen besefte ik wel dat ik moest stoppen met passief inspiratie op te doen en eens actief inspiratie te gaan zoeken.

Zo begon ik met naar sites te surfen waarop je allerlei projecten kon bekijken. Zo kreeg ik al een ruimer zicht op wat ik allemaal kon maken. Dan heb ik gewoon een blad genomen en zitten brainstormen over problemen in het dagelijkse leven. En zo ben ik uiteindelijk snel op het idee gekomen voor mijn project: een smart-brievenbus.

Mijn conclusie hieruit is zeer duidelijk: als je inspiratie nodig hebt, probeer dan actief inspiratie op te zoeken, te brainstormen, aan familie/vrienden vragen …