picBlogpost

Tijdens het studeren van het examen Data Science voor Q2 was er een hoofdstuk dat ik totaal niet snapte. Zelfs na het herbekijken van de theorie en het opnieuw maken van de labo oefeningen.

Oei… wat ga ik nu doen?

Ik besloot dan maar om dat hoofdstuk voorlopig even aan de kant te schuiven en mij eerst te concentreren op de andere hoofdstukken. De volgende dag zou ik dan met frisse moed aan het moeilijkere hoofdstuk verder werken.

Is het oké om werk te blijven uitstellen?

Maar ik stelde het moeilijkere deel steeds uit omdat het mij maar niet lukte om de oefeningen correct te maken en te snappen. Hierdoor kwam het examen dichter en dichter, tot ik op de dag voor het examen besloot om het hoofdstuk gewoon aan de kant te schuiven en hoopte dat er niet veel oefeningen in het examen zouden zitten van het hoofdstuk.

Wat ik hieruit geleerd heb…

Toen we dat moeilijke deel in de labo hadden gekregen kon ik het niet. Dus ik stelde het uit tot de examens en zou het dan wel nog eens bekijken. Dit was het moment waarop het fout ging, op dit moment moest ik direct actie ondernomen hebben. Ik moest direct thuis het labo opnieuw gemaakt hebben en de theorie bekeken hebben. En als ik het dan nog niet zou snappen, naar het monitoraat gaan. Dus mijn finale conclusie is: “vermijd uitstel gedrag!”